Vitaal door water

Water is heel belangrijk voor onze gezondheid. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer vijfenzeventig procent uit water. Onze hersenen bestaan zelfs voor ruim vijfentachtig procent uit water! Als ons lichaam uit zoveel water bestaat dan is het belangrijk om het waterpeil in je lichaam op het goede niveau te houden.

Het is algemeen bekend dat water zorgt voor een goede spijsvertering en zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen. Maar water doet nog veel meer. Hieronder een paar belangrijke feiten die je misschien nog niet wist. Ze zijn afkomstig uit het boek van dr. F. Batmaghelidj*

Water is goed voor je hoofd
- ‘Water voorziet ons van kracht en elektrische energie voor alle hersenfuncties, met name voor het denken.’
-> Door genoeg water te drinken voorkom je hoofdpijn. Water heeft een positieve invloed op je reactiesnelheid en het verhoogt je denkvermogen!

Water bevordert je geluk
- ‘Water is vooral nodig voor de doelmatige fabricage van alle neurotransmitters, waaronder serotonine. Water helpt stress, nervositeit en depressie te verminderen.’
-> Serotonine is het gelukshormoon. Van water wordt je dus ook nog eens gelukkiger!

Van water ga je beter slapen
- ‘Water is vooral nodig voor de productie van alle hormonen die door de hersenen gemaakt worden, waaronder melatonine.’

Water is goed voor je concentratie
- ‘Water verhoogt de doelmatigheid op het werk; het vergroot je concentratie. Water helpt vermoeidheid te verminderen – het geeft jeugdige energie’
-> Een klein beetje uitdroging zorgt er al voor dat je moeite hebt met je korte termijn geheugen.

Water is goed voor je hart
- ‘Water vermindert de kans op een hartinfarct en een beroerte.’
- ‘Water voorkomt dat de haarvaten van het hart en de hersenen verstopt raken.’ 

Lichamelijke pijn als teken van verzuring

De cellen van ons lichaam bereiken een optimale werking wanneer er een basische pH-waarde aanwezig is. Dat betekent een pH-waarde van >7.4. Wanneer deze pH-waarde in ons lichaam lager is, dan is ons lichaam verzuurd. Verzuring in ons lichaam heeft allerlei negatieve gevolgen. Dr. Batmanghelidj* schrijft hierover: ‘Een zure omgeving veroorzaakt irritatie van bepaalde zenuwuiteinden in het lichaam. 

Wanneer deze irritatie optreedt, worden de hersenen gewaarschuwd over de verandering in de chemische samenstelling van de omgeving. Die waarschuwing wordt doorgestuurd en openbaart zich door het bewust worden van pijn. Met andere woorden, het is de zuurgraad binnenin het lichaam die pijn veroorzaakt.’ Een aantal oorzaken voor verzuring in ons lichaam is onze spijsvertering, trainen/sporten, stress en spanning. Ons lichaam verzuurt dus dagelijks door normale lichaamsprocessen, maar bij stress en spanning wordt die verzuring erger. Door de verzuring in je lichaam ervaar je pijn! Om die pijn tegen te gaan neem je/nemen we vaak medicatie, wel of niet voorgeschreven, terwijl je eigenlijk alleen maar water nodig hebt met een goede pH-waarde om het de verzuring op te heffen! 
Kraanwater zou over het algemeen in ieder geval een pH-waarde moeten hebben van 7; neutraal dus. Aangezien een waarde van 7 niet optimaal is, schaffen veel mensen een duur filterapparaat aan om het kraanwater naar een pH-waarde van 7.4 te brengen, zodat het water licht basisch wordt en daarmee wél optimaal is. 

Mineraalwater

Geloof het of niet de meeste soorten mineraalwater in Nederland hebben een lage pH-waarde! Met andere woorden die zijn zuur en dus helemaal niet zo gezond als we denken. Mineraalwater is verzurend. Dat geldt zowel voor bruisend (koolzuurhoudend) bronwater als plat (niet bruisend) bronwater.

Mineraalwater heeft het etiket gezond omdat het mineralen bevat, dat is een pluspunt, maar is tegelijk wel verzurend voor je lichaam! Kraanwater is dan wel minder verzurend, maar bevat geen mineralen is nog steeds niet basisch, maar neutraal.

Geroepen om te leven beveelt daarom het product Vivatap aan als een manier om op een heel eenvoudige, voordelige en duurzame manier voor optimaal gezond water te zorgen. Door gebruik van een zakje Vivatap in je eigen flesje water of kan, kun je van gewoon kraanwater, gefilterd water maken waaraan mineralen zijn toegevoegd met een goede, gezonde pH-waarde van 7.5!

Voor meer informatie en bestellen ga naar: www.vivatap.nl. Gebruik de code: VOTL10ACT om éénmalig een korting van 10% te ontvangen bij je bestelling.

* Voor wel zesenveertig redenen waarom je lichaam iedere dag water nodig heeft en nog véél meer over informatie over water verwijs ik je naar het boek van dr. F. Batmanghelidj: ‘Water, het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing, voor je leven.’