Op deze plek lees je blogs geschreven door mensen die weten wat de schaduwkanten van het leven zijn. Mensen die aan den lijve hebben ondervonden dat moedeloosheid, hopeloos en verdriet hun leven konden regeren en hen het gevoel gaven het ‘bijltje’ er het liefst bij neer te willen gooien. Maar die tegelijk ook leerden dat er een ‘én’ is. Naast de moeiten van het leven is er óók de ‘gloriekant,’ de overwinning en kracht waarin ze mogen uitstappen door het offer van Jezus.

We willen je met deze blogs bemoedigen en inspireren om jezelf en je gevoelens, je moeiten en verdriet serieus te nemen én tegelijk op te kijken, te focussen op Jezus, om vervolgens Zijn liefdevolle, genadige waarheid aan te nemen en werkelijkheid te laten worden in je leven.

Jij bent Gods geliefde kind. Hij geniet van jou. Je staat in het centrum van Zijn liefde en Hij wil jou overladen met alles van Hem zodat jij kunt uitdelen, kunt zegenen; zo mag jij Zijn geschenk zijn aan de wereld, aan de mensen om je heen. Gewoon omdat jij jij bent. Niet door wat je doet of kunt, maar door wie jij bent: een erfgenaam van de Allerhoogste.

Wil je op de blogs reageren? Stuur een mailtje naar: info@vrijomteleven.nl

Wij hopen dat deze blogs je tot zegen zullen zijn en je er kracht en vreugde uit zult halen!

Elisabeth 

kennismaken met de schrijvers

Mijn naam is Marjoke Bubberman, echtgenote, moeder en oma. Mijn passies zijn lezen, wandelen en genieten van de natuur. Ik ben ruim 20 jaar vrijwilligster in een christelijke boekwinkel. Geraakt ben ik en ontroerd door wat God in mijn leven gedaan heeft en nog doet. Zijn genade en geduld vind ik overweldigend.

Blog marjoke

Deze rubriek ‘Uit het leven gegrepen’ is in het leven geroepen voor iedereen die even een (liefkozend) duwtje in de rug nodig heeft. En…zeg eens eerlijk…wie heeft daar niet af en toe behoefte aan?
Zelf heb ik de ervaring dat er enorm aan mij ‘getrokken’ wordt en het helpt me werkelijk heel goed als iemand mij bemoedigt en weer ‘rechtop’ zet.
Elisabeth wil met deze rubriek mensen een extra hart onder de riem steken om hen te helpen en te bemoedigen staande te blijven en dóór te gaan, ook als er de stormen, de strijd en de vragen van het leven zijn.
Ze heeft mij, Marjoke, gevraagd om in deze rubriek, met enige regelmaat, iets uit mijn leven te delen. Mijn wens is dat je door mijn belevingen/ervaringen gaat zien dat strijd bij het leven hoort, maar dat het ook betekent: vallen én weer opstaan!
Dankzij haar aanstekelijke, inspirerende bemoedigingen en lessen uit b.v. de Dagelijkse Overdenkingen kan ik telkens weer ‘opstaan’ en moedigt zij me aan mijn kroon weer op te zetten.
Zij kan dit doordat Jezus haar Held is en dat zij door Zijn aanstekelijke liefde ook held van Hem mag zijn. En zo mag delen van wat zij ontvangt. Ook ik, jij, wij mogen, door Zijn genade, Helden voor Jezus zijn! En op onze eigen manier Zijn grote liefde en onuitputtelijke genade uitdelen en zo verwijzen naar onze grote Held Jezus.
Ga je mee op avontuur?


Marjoke  

Ik ben Sara van Eck-Blasio, dochter van de Allerhoogste Koning!
Getrouwd, 2 dochters, werkzaam als administratief medewerkster op de Evangelische Basisschool Online in Eindhoven waar ik ook woon. 

Blog sara

Mijn passie is Jezus volgen en Hem laten zien aan de mensen om mij heen in deze gebroken wereld.
Ik houd van wandelen, lezen, sportief bezig zijn, mensen helpen, met anderen mij verdiepen in Gods woord.
Op dit moment ben ik in therapie bij Elisabeth en daar leer ik mijzelf pas echt kennen. Mij door God laten kneden en vormen is pijnlijk maar als ik dan meer op Hem mag gaan lijken is het mij alles waard!
Dankbaar voor enthousiaste mensen om mij heen met diezelfde passie voor Jezus!
Samen strijden voor het hart van de Koning en Zijn Koninkrijk! 

Mijn naam is Tanja de Dauwe, ik ben getrouwd met Holm en moeder van Joah en Lev. We wonen in Maassluis, dichtbij het strand en dichtbij de grote stad.

Blog Tanja

Ik word heel erg blij van een grote mok met verse thee, mooie plekjes in de zon en heerlijk lachen met fijn gezelschap. Een combinatie hiervan maakt me natuurlijk helemaal gelukkig. Hoewel deze dingen me doen genieten van het leven, besef ik maar al te goed dat mijn werkelijke geluk ligt in Jezus! Ik streef ernaar te leven met Hem als bron waaruit ik mag putten. Ik wil leven vanuit Zijn volheid. Voor mij is dit zeker niet vanzelfsprekend. Daarom ben ik helemaal blij met Elisabeth, want bij haar heb ik leren praten over gevoelens en gedachten. Nu wil ik er over gaan schrijven, want ik hoop dat de blogs herkenning, hoop en steun zullen bieden. Ik heb zelf erg veel mogen ontvangen, dus ik weet hoe belangrijk het is om te geven. Together we stand!