Ik eer U – II

Week 78, zaterdag

Openbaring 5:13-15
‘13 En elk schepsel dat in de hemel, op de aarde, onder de aarde en op de zee is, en alles wat daarin is, hoorde ik zeggen: Aan Hem Die op de troon zit, en aan het Lam zij de dankzegging, de eer, de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid.14 En de vier dieren zeiden: Amen. En de vierentwintig ouderlingen wierpen zich neer en aanbaden Hem Die leeft in alle eeuwigheid.’

Johannes 12:1-3
‘Jezus dan kwam zes dagen voor het Pascha in Bethanië, waar Lazarus was, die gestorven was maar die Hij uit de doden opgewekt had. 2 Zij nu bereidden daar een maaltijd voor Hem, en Martha bediende; en Lazarus was een van hen die met Hem aanlagen.3 Maria dan nam een pond zuivere narduszalf van zeer grote waarde, zalfde de voeten van Jezus en droogde Zijn voeten met haar haren af; en het huis werd vervuld met de geur van de zalf.’

IK EER U – HET BELANG VAN AANBIDDING

Ik las een artikel over aanbidding waarin Martin Smith aan het woord is. Hij zegt daar mooie dingen over het belang van aanbidding. Ik wil dat graag met jullie delen. Een mooie afsluiting van deze twee weken waarin het eren van God, van Jezus, centraal stond.

Lees en laat je inspireren.

Ik eer U – Een stuk over aanbidding en het belang daarvan door Martin Smith (zanger van Delirious?)

Gepubliceerd op vrijdag 8 januari 2016 om 07:45 – door Dick van den Bos CIP

“Aanbidding is de krachtigste ervaring op deze planeet”, zegt
Martin Smith

“Na jarenlange drukte met de band Delerious? nam ik meer tijd voor mijn gezin. In deze fase heb ik opnieuw ontdekt hoe ongelofelijk goed God is. Hij is zo geweldig, zo ontzettend genadig. Ik nam veel tijd om intiem met God te zijn en Hem te aanbidden. Ik denk dat aanbidding het mooiste is dat God aan de mensen gegeven heeft,” vertelt aanbiddingsleider Martin Smith. Hij komt volgende week naar Nederland voor het 4M Event van 4e Musketier. Daarnaast speelt ook nog in Amsterdam.

“Aanbidding houdt in dat je ‘dank U wel’ tegen God zegt en dat je dat steeds herhaalt. Niet alleen tijdens een moment dat je neemt, maar de hele dag en nacht door. We hebben zoveel om God voor te danken. Alleen al het feit dat Hij aan ons denkt. Daarom is het belangrijk om Hem te aanbidden, je zegt dank U tegen de Bron van alle goedheid op deze aarde.”

“We hebben zo veel om God voor te danken. Alleen al het feit dat Hij aan ons denkt”

Geïnteresseerd in onze levens
“Gods goedheid komt op zoveel manieren naar ons toe. Hij is geïnteresseerd in onze leven en wil het beste voor ons. Als ik een liedje schrijf, merk ik Gods goedheid op en geeft Hij altijd woorden om een lied mee te kunnen schrijven. Ik zie ook hoe God door mensen Zijn goedheid laat zien. We hebben in onze kerk bijvoorbeeld het programma ‘veilige haven’, waarbij we eten, onderdak en steun geven aan kwetsbare dakloze mannen en vrouwen. Het is ongelofelijk hoe God in die levens werkt. We zien veel mensen die aangeraakt worden en getransformeerd worden door de goedheid van God. De goedheid van God helpt deze mensen om een nieuw bestaan op te bouwen.”

“Een van de liedjes die Gods geweldige goedheid beschrijft is ‘God’s Great Dance Floor’, waarbij het draait om de vrijheid die een christen heeft op ‘de dansvloer van God’. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent, je mag vrij dansen op de dansvloer van God. Iedereen kan er dansen. Het is de plaats waar je volledig tot leven komt en mag genieten van wie God is.”

“Als mensen in hun hart geraakt worden door God, hebben we ons doel bereikt. Zo niet, dan is het slechts lawaai”

Liefde
“Dit is wat we op concerten graag willen zien gebeuren. Mensen die tot leven komen en een geweldige tijd met God hebben. Voor mij is er niets mooiers dan te zien dat de muziek speelt en mensen hun stem verheffen en tot God zingen. Het is iets krachtigs, waarschijnlijk de meest krachtige ervaring op deze planeet. Mensen die de aanwezigheid van God zien komen, aangeraakt worden, wonderen zien gebeuren. Hier draait het om. Als mensen in hun hart geraakt worden door God, hebben we ons doel bereikt. Zo niet, dan is het slechts lawaai.”

“Aanbidding is een belangrijk gedeelte van elke samenkomst. Terwijl preken het verstand aanspreken, raakt aanbidding het hart van mensen. Als harten geraakt worden en Gods liefde zich erin openbaart, worden harten zacht en kan God spreken. Liefde is bij God het antwoord op alles.”

Martin Smith ‘Gods great dance floor’