helden en vrij om te leven

Waarom Helden voor Jezus als onderdeel van een praktijk voor hulpverlening bij eetstoornissen? De praktijk Vrij om te leven wil mensen leiden naar heling van hun denken en hart zodat ze de eetstoornis niet langer nodig hebben om te (over)leven. Dit leven is ingewikkeld, soms angstig en bedreigend en door innerlijke pijn en verwarring zijn we geneigd om een houvast te zoeken die maakt dat we kunnen standhouden. Onderdeel van de therapie en coaching die Vrij om te leven biedt is de Eetclub 121. (Klik hier voor meer informatie). Eetclub 121 gaat over ondersteuning bij het hersteltraject. Tijdens het proces van heling mag je leren los te komen van de eetstoornis en gaan ontdekken waaraan je je kunt vast houden om stand te kunnen houden, om zo te gaan leven in plaats van overleven.

God wil niet alleen dat je standhoudt, maar ook dat je dóór gaat, verder gaat en veelvoudig vrucht draagt. Dat je achter Jezus aangaat en wandelt in de roeping die God op jouw leven heeft gelegd. Je zou daarmee kunnen zeggen dat Helden voor Jezus een vervolgstap is op de Eetclub 121. Waar je bij therapie en de Eetclub vooral ‘naar binnen gericht bent’ gaat ‘Helden’ over het naar buiten gericht zijn en je uitstrekken naar Gods plan van overwinning voor jou en de wereld om je heen.

Helden voor Jezus is niet specifiek voor mensen die geworsteld hebben met een eetstoornis (of welke verslaving dan ook). En je hoeft ook geen therapie of coaching bij Vrij om te leven hebben gehad of aangesloten te zijn geweest bij Eetclub 121. Wanneer je de roep van de Allerhoogste in jou ervaart, maar het moeilijk vindt om daarin alleen uit te stappen, of de vreugde wilt delen van het uitstappen, dan ben je van harte welkom!