Samen Sterker

Er was een tijd (zomer 2020) dat ik het niet meer overzag; Waar was dit leven nu toch goed voor? Ik had de dingen op zich best op een rijtje (huisje, boompje, beestje). Het ging ‘goed’ met mij, maar ik miste iets in mijn leven. Ik was mijn eerste liefde kwijt geraakt. Dit vulde ik op met eten, dingen kopen, veel werken, social media afstruinen en ga zo maar door. Ik miste echte vervulling, gezien, gehoord worden, er toe doen.

In die tijd las ik een aantal keer deze tekst: ‘Zoek eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid en al het andere zal u gegeven worden’ (Mattheüs 6:33). Ik wist waar ik moest beginnen, maar hoe doe je dat? Mijn stille tijd, aandacht/tijd die ik God gaf was niet veel. Ik vond het moeilijk om daar tijd voor vrij te maken.

Dit veranderde toen ik echt vastliep en weinig geduld en liefde over had om aan mijn gezin te geven. Mijn lontje was erg kort geworden.
Ik investeerde in een weekend op pad met God (Arise). Voor het eerst weer even tijd voor mijzelf. Ik ging naar dat weekend toe voor genezing, omdat ik me ‘ziek’ voelde.

Sinds dat weekend is die eerste liefde voor God weer teruggekomen en is mijn herstel begonnen. Ik leerde vervolgens Elisabeth kennen via een uitzending van Grootnieuwsradio die ging over ‘je innerlijk kind’.

Sinds die tijd ben ik bezig met herstel van bepaalde dingen en tegelijkertijd groeit er een enorm verlangen om Jezus te laten zien in deze wereld, op de plek waar God mij nodig heeft. Er is zoveel meer dan het gewone leven. Ik keek vaak vanuit mijn aardse positie naar de wereld, maar God heeft ons geplaatst in de hemelse gewesten. Als we samen met God vanuit die positie naar de wereld kijken, staan we veel sterker.
Ik weet van Wie ik mijn hulp kan verwachten. Hij is erbij. Hij weet wat goed voor mij is en wat mij echt kan vervullen.
Ik ‘leef’ weer en wil niets anders meer dan roekeloos achter Hem aan. Wat de mensen denken, vinden, achterna jagen, maakt mij niet uit (Gij geheel anders!). Ik weet welke strijd ik strijden moet en wil anderen bemoedigen om achter Jezus aan te gaan. Ik ben dankbaar voor ‘Helden voor Jezus’ en mensen om mij heen met hetzelfde verlangen

Samen sterker!

Sara